
PRZYSTAWKI
Holenderski matjas z plackami ziemniaczanymi – matjas + placki ziemniaczane + crème fraiche + konfitura z cebuli 39,-
Marynowany burak z kozim serem – mieszane sałaty + burak + ser kozi + winegret malinowy + orzechy pini + gruszka 32,-
Tatar wołowy z majonezem truflowym – wołowina + majonez truflowy + szalotka + kapary + jajo przepiórcze 36,-
Szyjki rakowe w słodkich pomidorach – szyjki rakowe + pomidory + grzanka + kawior z jesiotra 49,-
ZUPY
Krem z pieczonego czosnku – czosnek + oliwa truflowa + kiełbasa Ahle Wurst + oliwa szczypiorkowa 23,-
Żurek na zakwasie żytnim – żur + jajo przepiórcze + Bratwurst + palony ziemniak 26,-
DANIA GŁÓWNE
Sandacz z risotto tymiankowym – filet z sandacza + risotto tymiankowe + gorgonzola + jarmuż + boczniak mikołajkowy 69,-
Ośmiornica z pieczonymi pomidorami – macka ośmiornicy + ziemniaki francuskie + mięta + pomidor malinowy + tymianek 109,-
Polski antrykot premium sezonowany na sucho – sezonowany polski antrykot + puree ziemniaczane + sos bernaise + warzywa grillowany 119,-
Comber Jagnięcina z gratin – nowozelandzka jagnięcina + gratin + sos rozmarynowy + grzyby sezonowe + tymianek 109,-
FLAMMKUCHEN
Elsässer Art – crème fraiche + boczek + cebula + szczypior 27,-
Italienische Kunst – crème fraiche + szynka dojrzewająca Landschinken+ pomidorki cherry + szparagi + pesto + skórka pomarańczowa + rukola 35,-
Ziege und rote Bete – crème fraiche + ser kozi + burak + granat + roszponka 37,-
Birne und Walnuss – crème fraiche + gruszka +gorgonzola + orzech włoski + malina + rukola 38,-
* Co to jest Flammkuchen?
Cienkie, chrupiące ciasto z kremową bazą, pokryte rozmaitymi smakami, znane także jako francuska Tarte Flambée. Specjalność Alzacji, Nadrenii – Palatynatu i Badenii – Wirtembergii.
PRZEKĄSKI
Marinierte Oliven – mix oliwek w domowych marynatach 24,-
Käseplatte – selekcja serów – Tete de Moine + Old Amsterdam + kozi ser + gorgonzola 49,-
Schinken und Wurst – selekcja szynek- Landschinken + kiełbasa Ahle Wurst + Leberwurst + Pastrami 49,-
DESERY
Mus z mango z mascarpone i kruszonką 24,-
Karmelizowane śliwki w czerwonym winie 25,-
Woda mineralna niegazowana 0,3l 6,-/ 0,7l 13,-
Woda mineralna gazowana 0,3l 6,-/ 0,7l 13,-
Lemoniada 11,-
Cold brew tea 10,-
Iced Coffee 13,-
Coca-cola/ Coca-Cola zero 0,25l 8,-
Tonic 0,25l 8,-
KAWA / COFFEE
Espresso 9,-
Espresso macchiato 10,-
Doppio 11,-
Americano 11,-
Cappuccino 13,-
Caffe latte 13,-
Flat white 14,-
Mleko bez laktozy / mleko rośline / Syrop do kawy
HERBATA
ENGLISH BREAKFAST- Czarna herbata 10,-
EARL GREY STRONG – Earl Grey 10,-
MAO FENG GREEN TEA – zielona herbata 10,-
SUPER FRUIT – herbata owocowa 10,-
BOLLY GOOD – Chai tea 10,-
*informacja o alergenach dostępna u członków zespołu czarne czerwone złote
APPETIZERS
Herring Matjas fillet – herring Matjas fillet + potato pancakes + crème fraiche + onion jam 39,-
Marinated beetroot with goat cheese – mixed salad + beetroot + goat cheese + raspberry vinaigrette + mini nuts + pear 32,-
Beef tartare with truffle mayonnaise – beef + truffle mayonnaise + shallot + capers + quail egg yolk 36,-
Crayfish necks in sweet tomatoes – Crayfish necks + raspberry tomatoes + toast + sturgeon caviar 49,-
SOUPS
Baked garlic cream soup – garlic + truffle oil + Ahle Wurst sausage + chives oil 23,-
Sourdough soup – sourdough + quail egg + Bratwurst + burned potato 26,-
MAIN COURSE
Pikeperch with thyme risotto – pikeperch fillet + thyme risotto + gorgonzola + kale + oyster mushroom 69,-
Octopus with baked tomatoes – whole octopus tentacle + French potatoes + mint + raspberry tomato + thyme 109,-
Polish premium Rib Eye steak – aged polish rib eye steak + mashed potatoes + bernaise sauce + grilled vegetables 119,-
Rack of lamb with gratin – New Zealand lamb + gratin + rosemary sauce + seasonable mushrooms + thyme 109,-
FLAMMKUCHEN
Elsässer Art – crème fraiche + bacon + onion + chives 27,-
Italienische Kunst – crème fraiche + Landschinken + cherry tomatoes + asparagus + pesto + orange Peel + arugula 35,-
Ziege und rote Bete – crème fraiche + goat cheese + beetroot + pomegranate + lamb’s lettuce 37,-
Birne und Walnuss –crème fraiche + pear + gorgonzola + walnut + raspberry + arugula 38,-
* What the Flammkuchen is that?
Thin, crisp dough with cream base, covered with covered with different ingredients, also known as “Tarte Flambée”. Speciality from Alsace, Rhineland-Palatinate and Baden-Württemberg.
SNACKS
Marinierte Oliven – mixer olives in homemade marinades 24,-
Schinken und Wurst – selection of hams- Landschinken + sausage Ahle Wurscht + Leberwurst+ Pastrami 49,-
Käseplatte – selection of cheeses – Tete de Moine + Old Amsterdam +Goat cheese + Gorgonzola 49,-
DESSERTS
Mango mousse with mascarpone and crumble 24,-
Caramelized plums in red wine 25,-
COLD BAVERAGES
Still Mineral Water 0,3l 6,-/ 0,7l 13,-
Sparkling Mineral Water 0,3l 6,-/ 0,7l 13,-
Lemonade 11,-
COLD BREW TEA 8,-
Coca-cola/ Coca-Cola zero 0,25l 8,-
Tonic 0,25l 8,-
COFFEE
Espresso 10,-
Espresso macchiato 10,-
Doppio 11,-
Americano 11,-
Cappuccino 13,-
Caffe latte 13,-
Flat white 14,-
Lactose-free milk / plant milk / coffe syrup
TEA
ENGLISH BREAKFAST- Black Tea 10,-
EARL GREY STRONG 10,-
MAO FENF GREEN TEA 10,-
SUPER FRUIT 10,-
BOLLY GOOD – Chai tea 10,-